Wijksoos voor actieve oudere wijkbewoner in de Marslanden

Op dinsdag 5 februari bent u van harte welkom in de Schoutenhof voor De Wijksoos voor de actieve oudere wijkbewoner. De bedoeling is een gezellige middag en uiteraard is er inbreng om allerlei andere activiteiten te gaan organiseren.

De start is in februari en vanaf dan de eerste en derde dinsdagmiddag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in de Schout, Schoutenhof 27, een wijk soos voor de actieve wijkbewoner. De kosten zijn vijf euro per keer, hierbij krijgt u twee kopjes koffie of thee en een gezellige middag. De eerste middagen worden gevuld met sjoelen, rummikub, scrabble, klaverjassen en of andere kaartspellen. Er zijn Ideeën voor andere activiteiten zoals Bingo, Oud Hollandse spelletjes, uitnodigen van een verhalenverteller of een diavoorstelling over omgeving. Dit initiatief komt voort uit de koffie-uurtjes die er maandelijks waren in Wijksteunpunt De Schout met medewerking van Marslanden Noaberschap, Plaatselijk Belang Marslanden en Saxenburgh/ Schoutenhof. Verder zijn er bij betrokken: Diny de Jong, Aaf Niemeijer, Trijnie Beugeling, Mick Hoonhorst en Mevrouw Katgert. Voor informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bron: https://www.detoren.net/detoren/wijksoos-voor-actieve-oudere-wijkbewoner-in-de-marslanden

Vrijwilligersavond Marslanden Noaberschap

Het bestuur van het Marslanden Noaberschap kijkt terug op een geslaagde eerste vrijwilligersavond die op 18 maart 2015 werd georganiseerd in De Levensbron.

Het Marslanden Noaberschap bestaat inmiddels 1 jaar en mag succesvol genoemd worden. Er zijn inmiddels 46 hulpaanvragen binnen gekomen en in totaal is er al 327 (!!) keer hulp geboden.

En dit allemaal met een groep van 50 vrijwilligers.

Op de avond zelf heeft René de Vent namens de gemeente Hardenberg een toespraak gehouden over de veranderde wetgeving.

Daarna kwam ‘Samen Doen Hardenberg Kern’ aan het woord en werd uitgelegd wat hun werkzaamheden en toegevoegde waarde zijn.

Al met al een zeer zinvolle informatie-avond.

Aan het einde van de avond was er tijd om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje, en kregen de vrijwilligers als dank voor hun inzet een bedankkaartje en bosje bloemen mee. (mede mogelijk gemaakt door Bloemenhuis Linz en het Oranje Fonds)

Door de vele veranderingen in de zorg is de verwachting van het Marslanden Noaberschap dat het aantal hulpaanvragen alleen maar zal toenemen. Op dit moment is er overleg met de gemeente om elkaar waar mogelijk te ondersteunen.

Waar veel hulpaanvragen zijn, is de vraag naar vrijwilligers ook groot. Wellicht kunt u ook wat voor uw ‘noaber’ betekenen. Meldt u daarom nu aan als vrijwilliger op www.marslandennoaberschap.nl. U kunt ons ook bereiken op nummer 06 – 1264 6961.

Er wordt op u gerekend!!!

 

   

 

Sleutelfiguren bieden een luisterend oor

Achter iedere voordeur komen weleens problemen voor. Het er mee naar buiten komen is vaak niet eenvoudig. Om de stap naar de hulpverlening makkelijker te maken zijn er in de gemeente Hardenberg Sleutelfiguren benoemd.

Wat doet een sleutelfiguur voor mij??

De sleutelfiguur luistert, helpt en steunt. Daarnaast kan de sleutelfiguur eventueel een schakel zijn tussen uw hulpvraag en de professionele hulpverlener. Eventueel, want de sleutelfiguur is er voor u. U bepaalt zelf of u de professionele hulpverlening wilt inschakelen om verder te helpen.

Waar vind ik de sleutelfiguur?

De sleutelfiguur woont in uw buurt. In uw buurt zijn dat Klari Baarslag en Ans van Diepen. Ze zijn rechtstreeks te bereiken via het telefoonnummer:06-44159778 en via het mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oranje Fonds steunt het Marslanden Noaberschap met € 500,00

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Mede door deze ondersteuning van het Oranje Fonds kan het Marslanden Noaberschap op 18 maart 2015 een vrijwilligersavond organiseren omdat we 1 jaar bestaan en al vele malen dankzij de vrijwilligers hulp hebben kunnen bieden aan hulpbehoevende mensen.

Noot voor de redactie: Voor informatie over het Oranje Fonds neemt u contact op met Rosanne Prinsen, adviseur pers en publiciteit, telefoon: 0302339345.

Voor informatie over het Marslanden Noaberschap kunt u kijken op www.marslandennoaberschap.nl een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contact opnemen via 06-12 64 69 61.