Vrijwilligersavond Marslanden Noaberschap

Het bestuur van het Marslanden Noaberschap kijkt terug op een geslaagde eerste vrijwilligersavond die op 18 maart 2015 werd georganiseerd in De Levensbron.

Het Marslanden Noaberschap bestaat inmiddels 1 jaar en mag succesvol genoemd worden. Er zijn inmiddels 46 hulpaanvragen binnen gekomen en in totaal is er al 327 (!!) keer hulp geboden.

En dit allemaal met een groep van 50 vrijwilligers.

Op de avond zelf heeft René de Vent namens de gemeente Hardenberg een toespraak gehouden over de veranderde wetgeving.

Daarna kwam ‘Samen Doen Hardenberg Kern’ aan het woord en werd uitgelegd wat hun werkzaamheden en toegevoegde waarde zijn.

Al met al een zeer zinvolle informatie-avond.

Aan het einde van de avond was er tijd om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje, en kregen de vrijwilligers als dank voor hun inzet een bedankkaartje en bosje bloemen mee. (mede mogelijk gemaakt door Bloemenhuis Linz en het Oranje Fonds)

Door de vele veranderingen in de zorg is de verwachting van het Marslanden Noaberschap dat het aantal hulpaanvragen alleen maar zal toenemen. Op dit moment is er overleg met de gemeente om elkaar waar mogelijk te ondersteunen.

Waar veel hulpaanvragen zijn, is de vraag naar vrijwilligers ook groot. Wellicht kunt u ook wat voor uw ‘noaber’ betekenen. Meldt u daarom nu aan als vrijwilliger op www.marslandennoaberschap.nl. U kunt ons ook bereiken op nummer 06 – 1264 6961.

Er wordt op u gerekend!!!