Noaberschap breidt uit in wijken Hardenberg

HARDENBERG - PKN en GKV-Marslanden hebben met steun van Plaatselijk Belang Marslanden het project 'Marslanden Noaberschap' opgezet voor de Hardenbergse woonwijk. Deze week zijn folders wijkbreed verspreid.

Doel is om gezamenlijk met praktische hulp klaar te staan, daar waar het nodig is. In navolging van de opzet in de wijk Baalder en het project Noaberschap in Kloosterhaar is een platform gemaakt waar mensen met hulpvragen voor kleine klussen in en om huis gekoppeld worden aan hulpaanbieders uit de eigen wijk. Vraag en aanbod komt bij elkaar via een mobiel nummer (06-12646961), mail of website. Het gaat bijvoorbeeld om boodschappen doen bij ziekte, huishoudelijke karweitjes, vervoer naar arts, behandelaar of ziekenhuis, helpen in de tuin of behoefte aan gezelschap, een wandeling of voorlezen.

Leonie Kikkert uit de Marslanden meldt dat er al aardig wat mensen hulp aanbieden sinds het initiatief deze week is gestart met folders verspreiden en de website in de lucht is. "Hulpvragen hebben we nog niet gehad, maar als het eenmaal rondzingt, moet dat wel komen. Mensen ervaren misschien een drempel om hulp te vragen, maar dat is helemaal niet nodig."

www.marslandennoaberschap.nl

 

Bron: De Stentor